When Hell Freezes Over
1e kerstdag 2015
*burp*
Met een smakelijk kerstdiner achter onze kiezen zaten we uit te
buiken op de bank. Lichtelijk balend dat we ons weer eens te buiten waren gegaan.
En daar ontstond het.
De daad der wanhoop.
3 mensen die er helemaal klaar mee waren, schreven zich in. Met
0,0 ervaring ((lees:
conditie en misschien zelfs zin) zijn we de uitdaging aangegaan. De marathon
van Amersfoort, de 5km welteverstaan.
2e
kerstdag 2015
Badend in
het zweet word ik wakker. Paniek! Wat had ik gedaan? Oh noooo! Wat een
ongelooflijke sukkel ben ik toch!
Waarom Oh
waarom hadden we ons ingeschreven?!
Om een
goede vriendin maar te quoten: "in vreugde of verdriet, neem de beslissing
niet."
En wij,
sukkels dat we waren hebben zulk goed advies gewoon in de wind geslagen. Naast
ons neergelegd. Weggewimpeld.
Oudjaarsavond
2015
We
vertellen ons idiote actie aan schoonzus en die wordt dusdanig enthousiast dat
ze zich direct inschrijft.
Kak.
Het net
lijkt zich te sluiten, er is echt geen weg meer terug.
Ik maak
een rekensommetje. 10 weken voorbereiding...Hm...ik kan dit verkeerd uitgepakte grapje nog uitstellen tot
half maart.
Tik tak
Tik tak
Tik tak
...
Oksels
beginnen langzaam te klotsen, ik moet nu toch echt gaan trainen...
...
Verjaardag van andere schoonzus, tevens mede aanstichter van dit
grote leed.
Als een boer met kiespijn vertel ik ons (nog steeds idiote) plan
aan 2 nichten.
"We're in!"
?
What the hell is happening here!
Ik had lichtelijk gehoopt dat ze het plan weg zouden lachen en
zelfs zeggen "ach joh, je hoeft toch niet te gaan. Die €7,50 (inschrijfgeld)
is geen aderlating".
Maar nee, opeens waren we met zijn zessen.
20 maart 2016
21:02
Mijn eerste training zit erop, en ik had zowaar nog adem over.
Wowser!
29 mei 2016
Wat begon als een wanhoopsdaad op 1e kerstdag 2015, groeide uit
tot iets wat ik, nee, wat wij nooit hadden durven dromen.
In het diepste geheim hebben we getraind en elkaar door de ups
en downs gecoached.
Er kwamen bikkels bij, er vielen bikkels af. Maar allemaal met
hetzelfde einddoel: 5km (aan één stuk door) hardlopen op zondag 5 juni.
En nu, met nog maar 1 week te gaan, durven we het te geloven.
Hebben we er daadwerkelijk vertrouwen in dat we het echt, echt, écht gaan
flikken.
Wij willen deze ongelooflijke prestatie nog
specialer te maken door als 4 Jillicious Sugarmomma's & 1 Sugardaddy over
de streep te komen.
Komen jullie ons toejuichen/opvangen?
Fijne zondag!
Ps.
Ik maak me geen illusies. Een olympisch atleet zal ik nooit
worden, maar toch...zou het dan misschien toch wel stiekem kunnen dat ík
sporten echt leuk ga vinden en "het stofje" heb losgemaakt in
mezelf...?
Oh boy...
Zoals beloofd, deze keer met recept. Lekker voor na een
intensieve hardlooptraining(...), als ontbijt of gewoon voor bij een goede
Netflix serie.
Voor dit recept heb je geen speciale bakkwaliteiten te hebben:
Wegen
Smelten
Bakken
Eten
#kindkandewasdoen
Smelten
Bakken
Eten
#kindkandewasdoen
Granola
250 gram havermout
100 gram ongezouten roomboter
175 gram honing
1 tl zout
1/2 tl kaneel
300 gram ongebrande noten naar keuze. Ik heb voor dit recept
amandelen, hazelnoten en walnoten gebruikt.
Optioneel
50 gram kokosvlokken
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet opzij.
Doe de honing en boter in een steelpan en verwarm op laag vuur
tot de boter gesmolten in. Roer door elkaar en haal van het vuur.
Giet hier het boter-honingmengsel overheen en spatel het door
elkaar tot alles is voorzien van een dun laagje.
Verspreid over de bakplaat en zet in de oven.
Na 20 minuten de bakplaat keren. En nogmaals 20 minuten
bakken.*
Dit zorgt voor een gelijkmatige bruining.
De granola is klaar als het diepbruine kleur heeft.
Als het goed is ruikt je huis nu heeeeerlijk! (Dus mocht je je
huis willen verkopen en er komen kijkers...granola is beter dan appeltaart,
trust me!)
Het is nu nog wat zacht, maar als het geheel helemaal is
afgekoeld heb je heerlijke crunchy granola.
Wij eten het vaak door de Griekse yoghurt, maar gewoon als snack
is het ook echt alles behalve vervelend.
Bewaar het in een luchtdichte bak, dan blijft het nog zeker 2
weken lekker. Althans dat schijnt. Want in ons huis is het een wonder als er na
2 dagen nog is.
Geniet!
*Let op: Elke oven is anders.
Reacties
Een reactie posten