Back In The Days: KFC Biscuits
Als we
vroeger naar de KFC gingen vond ik de warme biscuits met roomboter eigenlijk
nog lekkerder dan de kip zelf. Mijn verontwaardiging -en gebrek aan overleg met
mij- om juist díe biscuits uit het assortiment te halen was, en is, dan ook erg
groot. Belachelijk! Ik kon avonden vullen met mijn onbegrip. En iedereen knikte
dan een beetje weemoedig mee, hopende dat mijn tirade snel voorbij zou zijn.
Nou gelukkig zijn die over, maar niet dankzij KFC.
Mijn
zoektocht naar het perfecte scone-recept voor bij een High Tea (ja ik heb wat
zoektochten achter de rug, ik weet het) eindigde in dit recept dat de biscuits
van de KFC evenaren.Voor een scone is dit recept –persoonlijk gezegd- iets aan de zoete kant, maar voor een biscuit daarentegen, om je vingers bij af te likken! Heerlijk bij de BBQ, om in de jusresten of marinades te dopen, zich vol te laten zuigen en dan…hmmmmm!
16 stuks
500 gr
bloem
25 gr
bakpoeder5 gr zout
100 gr witte basterdsuiker
250 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
200 gr melk
1 ei
1 ei losgeklopt
ronde uitsteker
bakplaat bekleed met bakpapier
bakkwast
deegroller
Verwarm de
oven voor op 220°C.
Meng de
bloem, bakpoeder, zout en basterdsuiker. Snijd de boter in stukjes en kneed dit
erdoor met de Kitchenaid. Meng vervolgens de melk en het ei erdoor.
Laat het
geheel 30 minuten rusten in de koelkast.Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 3cm dik. Steek er rondjes uit van 6 cm doorsnee. Leg deze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bestrijk ze met het losgeklopte ei. Laat het wederom 30 minuten rusten en bestrijk ze dan nogmaals met het losgeklopte ei.
Bak de scones in 10/13 minuten in de voorverwarmde oven.
Goed om te weten
Ik maakte
ze eerst met de ijsschep, maar dan rijst het deeg niet. Belangrijk is dat het
deeg nog een keer wordt doorgewerkt voordat je er porties van maakt m.b.v. een
ronde uitsteker.
Vraagje heb je hier 2 eieren voor nodig of is het een schrijffout?
BeantwoordenVerwijderenBeste anoniem,
BeantwoordenVerwijderen1 ei is door het deeg. en 1 ei is om de scones mee te bestrijken.
Succes! foto's zijn altijd welkom! :-)