Operatie Macaron Workshop
Wellicht
niet onbekend voor velen onder jullie, maar ik ben al meer dan een jaar bezig om
een plekje te bemachtigen bij Poptasi, dé macaron-master van Nederland
(althans, naar mijn bescheiden mening).
Elke keer weer ben ik nét te laat.
Maar
No!
But, Nooooo!
Een diepe buiging.
Maar
Fijne week!
Elke keer weer ben ik nét te laat.
Maar
Het geluk
was deze keer aan mijn zijde. Ik zit bij “the lucky few”. Met als enig
spannende punt, ik zou alleen gaan.
Maar
In
tegenstelling tot alle andere keren was de workshop deze keer niet binnen 2 uur
uitverkocht. En zo kon het dus verkeren dat ik zaterdag ochtend met een
vriendin en zus helemaal hyper in de trein naar Amsterdam zat.
Althans
We hadden een
overstap in Hilversum waar onze aansluiting helemaal vol zat. Maar de
conducteur verzekerde ons dat de trein die een paar minuten later zou komen een
stuk rustiger zou zijn.
Yes!No!
Het leek
de trein naar Bombay wel, tot de nok gevuld. Geen plek meer voor ons.
Maar
Een lieve
conducteur vond ons zo zielig en verschafte ons daarom een V.I.P. plek. Helaas
kan ik verder niet vertellen hoe of wat aangezien het zijn baan kan kosten.
Maar Jill was blij.
Eenmaal
aangekomen op de Albert Cuijp hebben we eerst lekker geluncht bij De Bazar,
lovely food. Arabische tapas geserveerd in een voormalige synagoge. Vrede op
aarde!
En toen,
toen kon het feest losbarsten! Daar waar we voor kwamen, daar waar ík al té
lang op had moeten wachten ging nu echt beginnen.
Even
tussen jou en mij. Ik vond het best heel spannend, zou het mijn hoge
verwachtingen waar maken? Waren mijn luchtkastelen niet iets te hoog gebouwd? But, Nooooo!
Het was
een waar genot in alle opzichten. Alleen al om een keer iemand anders zo
gepassioneerd over zijn vak te zien en horen praten; I am not alone!
Hij (Patrick
van Drie) was reclameman en is nu patissier. Een mooie combinatie dat je
terugziet in het hele concept. Het klopt allemaal; vormgeving, smaak &
beleving, overal is over nagedacht. Niets is aan het toeval overgelaten. Een diepe buiging.
2,5 uur
later, heel veel informatie, inspiratie en -uiteraard- macarons rijker, keer ik
intens gelukkig huiswaarts, het was top!
Ik sta te
popelen om aan de slag te gaan, benieuwd of ik alle opgedane kennis ook thuis
kan toepassen zonder de supervisie van Patrick. Maar
Jullie
zullen nog even geduld moeten hebben, ik ga eerst nog nagenieten van de
macarons van Poptasi. Chocolade munt, baileys, stroopwafel, macadamia, drop,
madarijn szechuan….hmmm.
Fijne week!
p.s. als
linkshandige voel je je soms heel erg alleen, slechts 10 a 15% van de wereldbevolking
is linkshandig. Maar niet bij een macaron workshop van Poptasi. Van de 9
aanwezigen waren er 5 linkshandig!
We’re
taking over!
Reacties
Een reactie posten