Oops
1000000 maal excuses! Een vol weekend met allemaal
(leuke) verplichtingen zorgde ervoor dat ik hoge ogen heb gescoord met
onderstaand recept, maar tevens dat ik ernstig tekort ben geschoten op
Blog-gebied. Ik beloof plechtig dat ik het dit weekend goed ga maken met een
overheerlijk recept volgestopt met liefde a.k.a. chocolade.
Whities
200 gram witte chocolade
50 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram bloem
100 gram macadamia noten in door vieren gehakt
200 gram witte chocolade gehakt
100 gram poedersuiker
2 eieren
1 tl vanille
Snuf zout
50 gram gehakte cranberries, gedroogd
Bekleed een vierkant bakblik van 23x23cm met bakpapier.
Smelt de boter en 200 gram witte chocolade au-bain-marie. Zodra het gesmolten is haal je het van het vuur en laat het enigszins afkoelen.
Meng het zelfrijzend bakmeel, de bloem, macadamia noten en de andere 200 gram witte chocolade.
Voeg de suiker aan het boter-chocolademengsel toe en roer tot de suiker goed is opgenomen. Voeg vervolgens de eieren en vanille toe en meng goed met een pollepel op spatel.
Voeg het bloem mengsel aan het chocolademengsel en roer tot je een homogene massa hebt. Als allerlaatste voeg je de cranberries toe. Verdeel het beslag gelijkmatig over het bakblik.
Bak 20 a 25 minuten, afhankelijk van je oven. De Whitie is klaar als hij lichtbruin is. Een saté stokje moet weliswaar wat klef eruit komen maar wel zonder beslag. Absoluut niet te lang bakken, want dan verliest de Whitie zijn smeuigheid en krijg je een droge cake*.
Laat hem geheel afkoelen in de bakvorm. Snijd in vierkante blokjes.
Dus, leg je sportspullen vast klaar voor morgen om de
rest van de week preventief te kunnen sporten om zo goed voorbereid te zijn
voor de calorie bom van aanstaande zondag….
Wees Gegroet
Whities
200 gram witte chocolade
50 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram bloem
100 gram macadamia noten in door vieren gehakt
200 gram witte chocolade gehakt
100 gram poedersuiker
2 eieren
1 tl vanille
Snuf zout
50 gram gehakte cranberries, gedroogd
Bekleed een vierkant bakblik van 23x23cm met bakpapier.
Smelt de boter en 200 gram witte chocolade au-bain-marie. Zodra het gesmolten is haal je het van het vuur en laat het enigszins afkoelen.
Meng het zelfrijzend bakmeel, de bloem, macadamia noten en de andere 200 gram witte chocolade.
Voeg de suiker aan het boter-chocolademengsel toe en roer tot de suiker goed is opgenomen. Voeg vervolgens de eieren en vanille toe en meng goed met een pollepel op spatel.
Voeg het bloem mengsel aan het chocolademengsel en roer tot je een homogene massa hebt. Als allerlaatste voeg je de cranberries toe. Verdeel het beslag gelijkmatig over het bakblik.
Bak 20 a 25 minuten, afhankelijk van je oven. De Whitie is klaar als hij lichtbruin is. Een saté stokje moet weliswaar wat klef eruit komen maar wel zonder beslag. Absoluut niet te lang bakken, want dan verliest de Whitie zijn smeuigheid en krijg je een droge cake*.
Laat hem geheel afkoelen in de bakvorm. Snijd in vierkante blokjes.
Geniet!
*Mijn Whitie viel ietwat droog uit, waardoor hij wat
stevig weg at. Desalniettemin een genot voor de smaakpapillen. Elke hap is weer
een verrassing of je een stuk macadamia, witte chocolade of allebei in je mond
hebt. Mijn zoon is fan!
Dit is een Jillicious twist van dit recept.
Reacties
Een reactie posten