maandag 1 april 2013

Lente Prikkels

Mijn dochter is een bikkel. Deze week kreeg ze haar (voorlopig) laatste prik. Deze heeft de reputatie zeer pijnlijk te zijn, in ieder geval in de nasleep.
Maar niet bij mijn dochter. Zij stond erbij en keer ernaar, letterlijk. Achteloos keek ze hoe de naald haar arm inging, de dokter 2x tot 3 telde, en de naald er weer uitging. Ook in de uren erna gaf ze geen kick en keken wij verbaasd hoe zij “zich staande hield”. Zij keek op haar beurt geërgerd naar ons als in “wat kijken jullie toch?!”
Wow.

Mijn wederhelft daarentegen.

Het woord ‘prik’ alleen al doet mijn vriend zeebenen krijgen en wild om zich heen grijpend naar vasteland.
En liefhebbend en begripvol als ik ben, kan ik het dus niet laten om zo nu en dan achteloos te vragen:  “donderdag was het toch dat ze die PRIK kreeg?” Om vervolgens heerlijk te genieten van het daarop volgende schouwspel.
Gemeen?
Ja.
Vermakelijk?
Zeer!

En zo neemt mij fantasie al gauw de vrije loop, want zou hij het ook hebben bij:
Het drinken van PRIK limonade,
Het spelen van ezeltje PRIK,
Het zingen over kabouter PRIKkebeen,
Het zien van PRIKkeldraad
Of
Als shampoo in zijn ogen PRIKt.
Oh nee, dat kan niet meer…bekenden weten wel waarom…

Hoe kan het toch dat zo’n grote stoere vent die onder de tattoos zit (die, zover ik weet, nog steeds met een naald gezet worden) als een kaartenhuis ineen stort bij het zien of horen van een naald?

En hij is niet uniek.

Het gros van de mannen wordt week bij naalden, bloed of volle (poep)luiers. Hoe zou het zijn als een man ook ongesteld zou kunnen worden? Liggen ze dan een hele week ziek in bed? Nee, deze mannen kunnen een voorbeeld nemen aan mijn dochter. Met haar Winnie de Pooh pleister kan ze de hele wereld aan.
De eerste tattoo is niet ver weg ben ik bang…

Fijne 2e Paasdag!

 

Vandaag eens wat anders, een meer hartig recept, heerlijk voor bij een High Tea.

Geitenkaas scones
20 stuks

375 gram bloem
1 el suiker
2 ½  tl bakpoeder
½ tl baking soda
½ tl zout
½ tl zwarte peper
170 gram boter, koud in blokjes
1 ei
3 el koud water
125 gram sour cream
15 gram Bieslook
100 gram honing geitenkaas              
1 losgeklopt ei (met een scheutje koffiemelk)

garnering
geroosterde paprikapoeder

Verwarm de oven voor op 205°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Mix de ei, zure room, en water licht met een vork en zet apart.
Zeef in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, bakingsoda, zout en zwarte peper. Voeg de boter in kleine blokjes toe en mix ofwel met de deeghaken of met je vingers de boter door de bloem totdat je een onogenlijk grof gemengd deeg hebt. Voeg de zure roommengsel in 1x toe en mix dusdanig dat het een zacht deeg maakt, als het wat plakkerig is voeg dan wat bloem toe, maar het moet niet te droog worden. Voeg nu de bieslook en de geitenkaas toe en kneed dit op een schoon werkblad tot een samenhangend deeg.

Rol het uit tot circa 3 cm dikte en steek met een 5 cm ronde uitsteker rondjes uit  en leg deze op de bakplaat. Klop een eigeel los met wat koffiemelk en kwast de bovenkanten in en strooi vervolgens naar smaak de zwarte peper en gerookte paprikapoeder erover.

Bak in 12-15 minuten. Serveer ze warm. Ze zijn het lekkerst als je ze op de dag zelf opeet, maar 2 dagen later (mochten ze dat redden) zijn ze ook nog lekker.

Geniet!
 
Dit is een Jillicious twist van dit recept.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten