Help! Ik Zoek Een Nieuwe Hobby!
Ja echt! Een hobby die
minder aanzet. Ofwel, een hobby die minder dik makend en dus goedkoper is.
De laatste paarjaren maanden weken merk ik namelijk dat deze Bak-hobby een
nadelig effect heeft op mijn lijn. Althans mijn lijn is minder strak. Eigenlijk
heeft mijn lijn meer weg van een lijn alsof die getekend is door mijn dochter
van 3…veel hobbels en zijwegen…
Met die Beste Man op komst zit je opeens met een overschot aan winterpeen, althans wij wel. Gelukkig heb ik daarvoor een heerlijk recept bij de hand om van deze nood een ware deugd te maken: Carrotcake!
Fijne Zondag!
Ingrediënten
150 gr lichtbruine basterdsuiker
150 gr donkerbruine basterdsuiker
3 eieren
300 ml zonnebloemolie
300 gr bloem
1 tl. Zuiveringszout
1 tl Bakpoeder
1tl Kaneel
½ tl Gemberpoeder
½ tl Zout
¼ tl Vanille extract
300 gr geraspte wortel
110 gr fijngehakte walnoten
100 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
250 gr verse roomkaas, koud(!)
Zeef ondertussen de bloem, zuiveringszout, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, zout en voeg dit geleidelijk toe samen met de vanille-extract toe en blijf kloppen tot alles is vermengd.
Schep met een metalen lepel de geraspte wortel en walnoten erdoor tot ze gelijkmatig in het beslag zijn vermengd.
De laatste paar
Op zich vind ik dat niet
erg, ik ben een Bourgondiër en houd van een Rubens figuur en daar kleven nu
eenmaal ook nadelen aan. Dat deze echter in zo’n rap tempo aan mijn buik en
heupen zouden kleven had ik echter ook weer niet verwacht en gehoopt.
Ik ben nu (weer) op het
punt gekomen dat ik er écht, nee nu écht, wat aan moet gaan doen. Niet lang
geleden ben ik mijn oude sportschool binnengelopen. En daar was moed voor nodig
(wellicht voor velen van jullie niet onbekend, ik heb jaren in deze sportschool
gewerkt. Achter de bar weliswaar, maar dat zijn details, een kniesoor die daar
op let). Met lood in mijn schoenen stapte ik binnen, om vervolgens warm
ontvangen te worden en keihard aan het werk gezet te worden aan de gewichten. En
eerlijk gezegd, ik vond het best(...) leuk. Dus ik had mij meteen ingeschreven,
dat was dan namelijk een goede stok achter de deur. Maar helaas, niks was
minder waar, de sportschool was een sponsor rijker. Heb je een smoes nodig,
bel, mail, app, sms mij en ik heb er een voor je, ik heb ze namelijk allemaal
gebruikt.
Maar goed, wel met als resultaat
dat ik nu dus mijn broeken bijna niet meer dicht krijg en bijna een nieuwe
garderobe aan moet schaffen. Dat op zich
is geen straf, maar toegeven dat je dan een maatje (of 2) groter moet zoeken vind
ik toch echt iets minder leuk.
Dus, om weer terug te
komen op datgene waar ik mee begon, ik ga op zoek naar een nieuwe hobby. En hoe
kan je zo’n zware klus beter doorstaan dan met een lekker groot verantwoord
stuk….Chocolade!
*zucht* Met die Beste Man op komst zit je opeens met een overschot aan winterpeen, althans wij wel. Gelukkig heb ik daarvoor een heerlijk recept bij de hand om van deze nood een ware deugd te maken: Carrotcake!
Fijne Zondag!
Carrotcake
12/16
puntenIngrediënten
150 gr lichtbruine basterdsuiker
150 gr donkerbruine basterdsuiker
3 eieren
300 ml zonnebloemolie
300 gr bloem
1 tl. Zuiveringszout
1 tl Bakpoeder
1tl Kaneel
½ tl Gemberpoeder
½ tl Zout
¼ tl Vanille extract
300 gr geraspte wortel
110 gr fijngehakte walnoten
Verse roomkaasglazuur
600
gr suikerbakkerspoeder100 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
250 gr verse roomkaas, koud(!)
3
ingevette bakblikken 20cm (of 1 bakblik, maar dan bak je het in 3 keer)
Verwarm
de oven voor op 170°C.
Doe
de suiker, eieren en olie in de kom en klop tot alle ingrediënten goed zijn
vermengd. Het is niet erg als het mengsel er licht geschift uitziet. Zeef ondertussen de bloem, zuiveringszout, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, zout en voeg dit geleidelijk toe samen met de vanille-extract toe en blijf kloppen tot alles is vermengd.
Schep met een metalen lepel de geraspte wortel en walnoten erdoor tot ze gelijkmatig in het beslag zijn vermengd.
Verdeel
het beslag over 3 vormen en strijk de bovenkant glad. Bak de taartbodems in de
warme oven in 20-25min goudbruin. Het gebak moet terugveren als je op de
bovenkant drukt.
Laat
de bodems eerst kort in de vormen afkoelen voor je ze op een taartrooster legt.
Dit voorkomt dat ze voortijdig breken. Laat ze vervolgens volledig koud worden
op een rooster.
Klop
de poedersuiker en de boter met de mixer op een middelhoge stand tot alles goed
vermengd is. Dit duurt ongeveer ongeveer 5 minuten. Voeg de verse roomkaas toe
en blijf kloppen totdat hij volledig is opgenomen. nu naar de hoogste stand.
Klopt ongeveer 5 minuten tot het glazuur bleek en luchtig is. Klop niet té
lang, omdat het glazuur dan vloeibaar kan worden.
Zet
als het gebak koud is de eerste taartbodem op een taartschaal met een taartkarton eronder en verdeel er met
een paletmes/spatel ongeveer een kwart van het roomkaasglazuur overheen. Leg de
2e bodem erop en besmeer hem wederom met een kwart roomkaasglazuur.
Zet de laatste taartbodem erop en voorzie de buitenkant van een dun laagje
glazuur. Zet de taart ongeveer 1 uur in de koelkast om op te stijven. Smeer
daarna het overgebleven glazuur over de bovenkant en zijkanten van de taart.
Decoreer verder naar eigen inzicht.
Geniet!
Bron: Hummingbird Bakery
Reacties
Een reactie posten