Chocolade = Troost
Er doen verontrustende geruchten de ronde die mij eerlijk
gezegd veel zorgen baren. Er schijnt namelijk een (hopelijk select) gezelschap
vrouwen te bestaan die niet,
ja echt waar, niet van
chocolade houden!
Niet van chocolade houte
Nied fan sjokolade houdu
Nifg gth gdfgokoglas haurde.
Vertel het me, ik wil het echt weten, ik wil het begrijpen!
Gisteren heb ik namelijk weer 5 kilo chocolade ingeslagen voor taarten, cupcakes & (belangrijker nog) moeilijke tijden, en de aanschaf alleen al geeft mij een rustgevend vertrouwd gevoel dat ik het leven aankan, wat er ook gebeurt. Dit gevoel gun ik elke vrouw.
Terwijl ik de laatste hand leg aan dit stuk, staat er een schaal troostende Snickers mij toe te lachen, waarvan ik weet (en jij waarschijnlijk ook) dat deze het einde van dit verhaal niet zullen halen.
Dus, om “with no further ado” presenteer ik u de Homemade Snickers!
Circa 30
stuks
200 gram melk chocolade
65 gram pindakaas
200 gram suiker
65ml Gecondenseerde melk
1 pot Marshmallow fluff (213 gram)
65 gram pindakaas
200 gram Gezouten gehakte pinda’s
1tsp vanille extract
240 gram slagroom
*Je kan ook het recept nemen van de twix caramel.
65 gram pindakaas
Niet van chocolade houte
Nied fan sjokolade houdu
Nifg gth gdfgokoglas haurde.
Zelfs mijn computer kent deze samenstelling van woorden
niet.
In eerste instantie toen ik dit hoorde, had ik zoiets van
“oké, dat zou kunnen”. Maar hoe langer ik er over nadacht, hoe meer het op een
nachtmerrie begon te lijken. Ik bedoel, chocolade!?! Je steun en toeverlaat in
moeilijke tijden (lees: PMS, gebroken hart, RTL4 woensdag avondfilm, maandag…).
Hoe kom je dán door deze momenten? Wat geeft je dán troost dat geen levend
wezen je kan geven? Vertel het me, ik wil het echt weten, ik wil het begrijpen!
Gisteren heb ik namelijk weer 5 kilo chocolade ingeslagen voor taarten, cupcakes & (belangrijker nog) moeilijke tijden, en de aanschaf alleen al geeft mij een rustgevend vertrouwd gevoel dat ik het leven aankan, wat er ook gebeurt. Dit gevoel gun ik elke vrouw.
Al eerder heb ik jullie deelgenoot gemaakt van de
Thuis-versie van de Raider Twix. Het leek mij wel een aardig idee om de
verschillende chocolate-bars die onze aardbol rijk is te vertalen naar een
Thuis versie.
Daarom heb ik voor deze zondag de Snickers aan de test onderworpen.
De Amerikanen zijn hier een ster in, dus het wiel heb ik ditmaal niet zelf
uitgevonden. Een lieve “American Housewife” heeft het voorwerk al gedaan voor
mij, en ik heb er –hoe verrassend- een Jillicious Twist aan toegevoegd. Terwijl ik de laatste hand leg aan dit stuk, staat er een schaal troostende Snickers mij toe te lachen, waarvan ik weet (en jij waarschijnlijk ook) dat deze het einde van dit verhaal niet zullen halen.
Dus, om “with no further ado” presenteer ik u de Homemade Snickers!
Fijne
zondag!
Ingrediënten
Bodem
chocoladelaag200 gram melk chocolade
65 gram pindakaas
Nougat laag
65
gram boter200 gram suiker
65ml Gecondenseerde melk
1 pot Marshmallow fluff (213 gram)
65 gram pindakaas
200 gram Gezouten gehakte pinda’s
1tsp vanille extract
Caramellaag*
395
gram caramels (Werthers Echte bijvoorbeeld)240 gram slagroom
*Je kan ook het recept nemen van de twix caramel.
Bovenste chocoladelaag
200
gram melk chocolade65 gram pindakaas
23x33cm pan
Bakpapier
Bedek
de bakpan met bakpapier. Smelt de ingrediënten au bain marie of in de magnetron
en giet het in de bakpan. Spreid het egaal, laat het afkoelen en hard worden in
de koelkast.
Smelt
de boter in een pan en voeg de suiker en melk toe. Blijf roeren tot de suiker
is opgelost en breng het aan de kook. Laat het 5 minuten koken terwijl je goed
blijft roeren. Voeg de fluff, pindakaas en vanille toe en blijf roeren totdat
het een gladde substantie is. Doe het vuur uit en spatel de pinda’s erdoor.
Giet dan het mengsel over de chocolade bodem. Laat het wederom goed afkoelen in
de koelkast.
Roer
de caramels en slagroom in een pannetje onder laag vuur. Laat het smelten en
blijf goed roeren totdat het glad is. Dit zal ongeveer 10 minuten duren. Giet
het over de nougat laag en laat het geheel afkoelen.
Smelt
de chocolade en pindakaas au bain-marie of in de magnetron en giet het over de
caramel. Spreid het egaal en zet het geheel minstens 1 uur in de koelkast voor
dat je het serveert. Snij dan in de gewenste vorm. Ze kunnen goed op
kamertemperatuur geserveerd worden. Kwestie van persoonlijke voorkeur.
Geniet!
Reacties
Een reactie posten