Project Desserttafel
Een desserttafel is een echte aanrader voor ladies (&
Gents) die op de verjaardag zelf zoveel mogelijk wil genieten van de
visite(lees: zo min mogelijk rennen/vliegen/springen en nooit meer opstaan).
Daarbij geeft zo’n tafel jou de kans om eens lekker los
te gaan op bak- en knutselgebied. Het concept is eigenlijk simpel. In plaats van 1 verjaardagstaart heb je een (dessert)tafel vol met allemaal zoete lekkernijen in 1 bepaald thema.
Een desserttafel vergt echter wel een goede planning en daar vergis ik me toch elke keer weer in, wat ook nu weer resulteerde in wat knip en plakstress een uur voor aanvang… Ja echt!
Maar als alles dan op die tafel staat dan valt alle spanning van mijn schouders en ben ik vooral erg happy!
Om te voorkomen dat jullie ook overvallen worden door
paniekaanvallen en klotsende oksels, zet ik wat tips en tricks op een rij.
1. Begin
op tijd! En dan bedoel ik niet een week van tevoren. Gun jezelf minimaal een
maand om het thema goed uit te werken. Een thema kan zijn een kleurenpalet, een
(prenten)boek, een tekenfilm etc. Internet is een goede inspiratiebron: www.amyatlas.com , www.pinterest.com & www.mylittlejedi.com.au om maar
wat te noemen.
2. Kijk
in je kasten naar presentatie materiaal zoals snoeppotten, taartplateaus,
borden etc. Je hebt vaak meer dan dat je denkt, ik althans…
3. Maak
een tekening van hoe je de desserttafel eruit wilt laten zien. Dit is een
handige leidraad voor jezelf om later je desserts op af te stemmen en visa
versa.
4. Ga
uit van een gemiddelde van 3 treats/desserts per persoon. Wij hebben grote
eters, dus ga ik eigenlijk altijd uit van 5…
5. Maak
niet alles zelf! En daarmee doel ik in eerste instantie op de decoraties. Er zijn
erg leuke webwinkels die geweldige thema decoraties hebben. Zo heb ik de
pompoms en rietjes van www.langzalzeleven.com,
uitdeelcadeautjes en koekjesuitstekers (Hello Kitty) van www.patchshopgirl.nl . De overige
aankleding komt bij www.jilliciousgoods.nl
vandaan.
6. Maak
niet alles zelf! En dit keer doel ik op de treats. In mijn geval heb ik
koetjesrepen en ZwartWit-potjes voorzien
van een nieuwe wikkel en marshmallows in de snoeppotten gedaan. Het vult niet
alleen de tafel, maar is ook gewoon lekker.
7. Bij
elk gerecht zet je een kaartje passend bij het gekozen thema. Dit kan je op de
computer maken, maar je hebt ook sites waarbij ze dit al voor je gedaan hebben
en je een template voor een x-bedrag kan downloaden (www.etsy.com ).
8. Je
hoeft echt niet alles in 1 dag te bakken. Een geglazuurd koekje is bijvoorbeeld
lang houdbaar en kan je dus al een aantal weken van tevoren bakken. Ook een
brownie is lekkerder de volgende dag. Kortom, zet op een rijtje wat je “moet”
bakken en maak een bakplanning. Geloof
me, dit geeft mij altijd erg veel rust.
9. Als
alles staat, denk niet, het is te weinig: DAT IS HET NOOIT! Je zal het niet
geloven, maar men raakt ook vol, echt! Ik heb menigmaal nog last minute wat
gebakken of zelfs iets gekocht(!), maar was altijd teveel.
10. Geniet
van het resultaat! (maak foto’s voordat iedereen er is)
*Aan deze lijst kan geen rechten ontleend worden. ;-)
Rest mij niet meer dan jullie het resultaat van mijn
desserttafel voor Zara te laten zien.
*1 Bosvruchtenlimonade
in sapflesje en papieren rietje
*2 Koetjesreep
voorzien van Zara wikkel*3 ZwartWit potje voorzien van Zara sticker
*4 5 spices koekje gedecoreerd met Royal Icing
*5 Lemon Blondie
*6 Ombre cake (binnenkant is ook van donker roze naar licht roze)
*7 Homemade Twix
*8 Brownies
*9 Meringues
*10 BBQ Marshmallows
*11 Goodie Bags
Reacties
Een reactie posten