Raider of the Last Twix
In mijn hoofd blijft een Twix toch echt voor altijd een Raider. Maar verder ben ik helemaal niet oud en star aan het worden. Hoe geweldig zou het zijn als je een eigen Twix zou kunnen maken en dan zo groot als je zelf wilt?
Tadaaaaaa,
bij deze! Snij hem in blokjes, rechthoekjes, steek rondjes uit, ga helemaal
los, lekker is het sowieso.
En het leukste van dit alles is, hij is echt in een handomdraai gemaakt!
Bodem:
55 gr
suiker120 gr ongezouten roomboter
180 gr
zelfrijzend bakmeel
snufje
zout
De vulling:
120 gr
boter120 gr suiker
1 blikje gecondenseerde melk
1 el suikerstroop
De topping:
170 gr
chocola naar keuze en laten smelten en erover heen doen. Springvorm 26cm
bakpapier
Verwarm de
oven voor op 180°C.
Meng alle
ingrediënten voor de bodem en druk het gelijkmatig in een springvorm. Prik er
gaatjes in met een vork en zet het 20 minuten in de oven.
Doe
ondertussen alle ingrediënten voor de karamel in een pannetje en breng het al
roerend aan de kook. Laat het dan 5 tot 10 minuten al roerende koken.
LET OP: karamelmassa is kokend heet!
Giet dit over de bodem en laat het in z'n geheel afkoelen in de koelkast.
Als het geheel goed is afgekoeld, smelt dan de chocolade en giet dit over de taart. Zet het vervolgens weer in de koelkast om af te koelen. Na ongeveer 30 minuten kun je de shortcake al in blokjes snijden.
Reacties
Een reactie posten