Pagina's

zondag 10 januari 2016

There's no Business like Familybusiness

Men doet er wel eens lacherig over als ze op mijn website lezen dat Jillicious Goods een "familiebedrijf" is. Ze denken dan dat ik dit marketing technisch heb ingezet, maar niks is minder waar. Ik kan met de volle overtuiging zeggen dat de hele familie zijn steentje bijdraagt aan de groei van wat eerst alleen mijn droom is, naar wat inmiddels is uitgegroeid tot de droom van velen. Jillicious Goods behelst immers meer dan alleen maar bakken. Laat mij je meenemen in een rondleiding door ons bedrijf. 

Het is eigenlijk "not done" om met jezelf te beginnen, maar als de naam van het bedrijf jouw eigen naam bevat dan kan je er eigenlijk niet omheen. 
Jill, aangenaam kennis te maken. Bakkend hart van Jillicious Goods. 
Naast mij staat Arjan, mijn rots in de branding mijn Zen in roerige tijden. Zonder hem had Jillicious Goods überhaupt niet hebben kunnen bestaan. Hij heeft mij altijd voor de volle 101% gesteund in alles. Waar hij eerst als coach langs de kant stond te, ja hoe kan t ook anders, coachen. Is hij nu de Master of Cutting. Met de meetlat naast elk stuk zorgt hij dat een ieder een gelijke grootte brownie krijgt. Oké, het blijft mensenwerk en mildheid is geboden, ook zijn bril is soms minder scherp. 
Maar ook op markten is hij de glimlach en prater, waar ik soms nog wat verlegen en het nog spannend vind wat men van onze bakes vindt. 
En dan heb je natuurlijk mijn Mini Me's, Kingston & Zara. Zij dragen de zware last van proevers zijn...
Waar de een meer Dagobert Duck is en graag de kas opmaakt, staat de ander te trappelen om de deegroller van mij over te nemen. Allebei onmisbaar bij de fundering van ons familiebedrijf. 

Nu ga ik mij op glad ijs begeven met welke naam ik hierna ga noemen. Daarom, politiek correct als ik ben(...), in willekeurige volgorde:
Nellebel aka Mama - ons Personal Assistent, beginnend excel wonder en bovenal trotse (schoon)moeder. 
Els aka schoonmama - de rechterhand van onze mini me's. Haar deur staat altijd voor hun (en ons natuurlijk) open. "Nee, kan niet" komt niet voor in haar woordenboek. "Lekker eten" wel ;-). 
Menno - brother from another mother aka grafisch talent aka vriend voor t leven. Hij weet al onze hersenspinsels telkens weer om te zetten tot een geweldig grafisch beeld of reclame uiting. 
Tim(my) - broer voor het leven. En met alle ups en downs die alleen een broer en zus kunnen hebben. 
Al onze borden en ander standmateriaal is van zijn creatieve hand. 
Annemarie aka Miep - de geduldige, kritische, nuchtere boekhouder. Het is haar gelukt om orde te scheppen in mijn boekhoudchaos en zelfs zo dat ik het stiekem een klein beetje leuk begin te vinden...
Mijn schoonzussen Tanya en Linda en zwagert Pim die geen gelegenheid onbenut laten om het Woord van Jillicious Goods te verspreiden. Zelfs een ziekenhuisbezoek wordt afgesloten met een bedankje voor het verplegend personeel in de vorm van een Jillicious box. "Doe je er wel extra folders bij, je weet nooit wat eruit komt" 
Mijn schoonvader "Jan Peugeot" die er elke keer weer voor zorgt dat alle bestellingen probleemloos bezorgd kunnen worden met onze burgerbak. 

Het familiebedrijf groeit nog steeds, ik vind het soms nog moeilijk te geloven dat mijn hobby is uitgegroeid tot een grote mensenbedrijf. 

Met zoveel mensen om ons heen die in ons en ons 3e kind geloven en achter ons staan in deze roerige tijden, kan je je niet anders dan een ontzettend rijk mens voelen. 
Dankzij hun (en onze fans) hebben wij de grote stap durven (en kunnen) zetten om over een paar weken een stenen winkel te openen. 
Woorden kunnen niet voldoende omschrijven hoeveel liefde en dankbaarheid ik voor hen voel. 
Liefde!

Jill

Ps. Vandaag geen recept, maar ik beloof dat ik mij leven zal beteren en vaker recepten zal delen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten